Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου.

1967: Άρχισε σπουδές κλασσικής κιθάρας με το Μιχαήλ Μιχαληούδη, καθηγητή της Μουσικής Ακαδημίας του Λονδίνου.

1975: Δημιουργεί το Blues-Rock συγκρότημα LIQUID BRONZE.

1978-1986: Σπουδές κλασσικής και σύγχρονης Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας με καθηγητή το συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.
Σπουδές κλασσικού πιάνου με την Τασούλα Παπαφιλίππου.
Μελέτη παραδοσιακών μουσικών από Ινδία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία και Κύπρο. Μουσικά όργανα: σιτάρ, σενάι, κρουστά, αφρικάνικη σάντσα, κρητική μαντούρα.
Συναντήσεις με τον Ινδό μουσικό Ustad Zamir Ahmat Khan.
Συναυλίες σε jazz club στην Ελλάδα, Κύπρο, Ολλανδία.
Συνεργασίες με τους μουσικούς Μηνά Αλεξιάδη, Δημήτρη Ζαφειρέλη, Φλώρο Γιάννη, Βασίλη Παπαβασιλείου, Νίκο Τουλιάτο.

1982: Πειραματίζεται με την πρώτη του δεκαεξάχορδη κιθάρα δικής του επινόησης πάνω σε διαφορετικά χορδίσματα και πολυρυθμικές τεχνικές. Την κιθάρα κατασκεύασε ο οργανοποιός Απόστολος Κακριδώνης. 
Συμμετέχει στο δίσκο ΦΥΛΛΩΣΙΕΣ του κιθαρίστα Δημήτρη Ζαφειρέλη.

1985: Συμμετέχει στο jazz συγκρότημα NOTES με τους Γιώργο Ζηκογιάννη (μπάσο), Νίκο Τουλιάτο (τύμπανα) και Βασίλη Μπαξεβανάκη (κιθάρα).

1986: Πειραματίζεται με κιθάρες δεκατριών, δεκατεσσάρων και δεκαπέντε χορδών δικής του επινόησης και κατασκευής Λεωνίδα Βραχάτη.
Συμμετέχει στο δίσκο του Κυριάκου Σφέτσα Η ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΙΛΕΝΑ.
Συμμετέχει στο συγκρότημα ελευθέρης αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ-ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ με τους μουσικούς Δημήτρη Μαραγκόπουλο, Σαβίνα Γιαννάτου, Γιώργο Χατζημιχελάκη, Βασίλη Σταματιάδη, Θύμιο Παπαδόπουλο.
Συνεργάζεται με τους μουσικούς και συνθέτες Βαγγέλη Κατσουλή, Κυριάκο Σφέτσα, Μιχάλη Γρηγορίου και Δημήτρη Μαραγκόπουλο.
Πειραματισμός σε φόρμες μουσικής σύνθεσης, οργανωμένου και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

1987: Με παραγωγό τον Κώστα Γιαννουλόπουλο η εταιρεία PRAXIS κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο SPATIAL TREMBLING με δικές του συνθέσεις.
Δημιουργεί το συγκρότημα Σύγχρονης Jazz, SANSA με τους μουσικούς Δημήτρη Καραγάνη (πνευστά), Τάκη Βελιανίτη (μπάσο,βιολί) και Τάκη Χελιώτη (κρουστά,ντραμς).

1988: Σπουδάζει βυζαντινή μουσική στη σχολή του Σίμωνα Καρρά με τον πρωτοψάλτη Γεώργιο Ρεμούνδου.
Πειραματίζεται στη χρήση μικροδιαστημάτων σε άταστη ηλεκτρική κιθάρα.
Συμμετέχει στο Jazz Φεστιβάλ PRAXIS μαζί με τη Γερμανίδα τραγουδίστρια της jazz Monika Linges και το Μηνά Αλεξιάδη στο πιάνο.
Συμμετέχει με τη σύνθεση του LETS GO TO AFRIKA στο δίσκο ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ, δωρεά στο αποτοξινωτικό κέντρο ΙΘΑΚΗ.
Συμμετέχει στο δίσκο του Βαγγέλη Κατσουλή WHISPERS OF IMMORALITY.

1989: Συνεργάζεται με τον Ούγγρο κιθαρίστα Szabo Sandor.
Συναυλίες σε τρεις πόλεις της Ουγγαρίας.

1990: Δημιουργεί μαζί με τους μουσικούς Γιώργο Χατζημιχελάκη και Βασίλη Σταματιάδη το συγκρότημα Ethnic Jazz μουσικής EPMAI. Κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου.
Κάνει την παραγωγή του προσωπικού του δίσκου TALISMAN με δικές του συνθέσεις.
Οργανώνει το τμήμα Jazz του Δημοτικού Ωδείου Πατρών όπου διδάσκει κιθάρα, αυτοσχεδιασμό και σύγχρονη αρμονία.

1992: Συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Εναλλακτικού θέατρου στην πόλη Szeged της Ουγγαρίας αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε τρία έργα του Samuel Becket σε σκηνοθεσία και θεατρική κίνηση του Βασίλη Λάγγου.

1993: Συμμετέχει με τρεις συναυλίες στο διεθνές φεστιβάλ του Buenos Aires MARDEL JAZZ FESTIVAL ως επίσημος προσκεκλημένος. Εκεί συνεργάζεται με τους μουσικούς: Eliezer Freitas Santos (κρουστά), Concecao Soares (κρουστά), Isa Soares (χορός από τη Bahia της Βραζιλίας), Alesandro Santos (φλάουτο), Carlos Washington Rivero (κρουστά), Rubben Carrasco (ινδιάνικα φλάουτα, κρουστά), Quique Sinesi (κιθάρα), Gustavo Paglia (μπαντονεόν) και Marcello Garcia (τύμπανα) από την Αργεντινή.

1994: Η Αγγλική εταιρεία THEMA RECORDS κυκλοφορεί τον προσωπικό του δίσκο MODUS VIVENDI με συνθέσεις για δεκαεξάχορδη και δεκαπεντάχορδη κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, σοπράνο σαξόφωνο και φλάουτο.
Συμμετέχει στο δίσκο ΔΙΠΛΟΧΡΩΜΙΑ του Κυριάκου Σφέτσα με τους μουσικούς Βασίλη Σούκα, Γιώργο Φακανά, Τάκη Φαραζή, David Lynch, Νίκο Τουλιάτο.

1995: Συνθέτει τη μουσική για το θεατρικό δρώμενο SEPTEMBER MOONS ARE RED - KLITEMNISTRA. Κείμενο και χορογραφία Αγγέλας Λύρα και σκηνοθεσία Βασίλη Λάγγου.

1996: Τρεις συναυλίες στην Μόσχα, στο θέατρο του Ρώσσου σκηνοθέτη Anatoly Alexandrovitch Vasilie και στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Μουσικής, στο Σπίτι των Ζωγράφων της Ρωσίας. Στο έργο ΟΙΔΙΠΟΥΣ-ΜΠΕΚΕΤ σκηνοθεσίας Βασίλη Λάγγου, τους ρόλους υποδήθηκαν η Αγγέλα Λύρα και ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

1997-1998: Συμμετέχει στο Γερμανικό συγκρότημα ethnic-jazz EMBRYO.
Συνθέτει και ηχογραφεί την μουσική για το νέο του cd VANANDA. Συμμετέχων Eberhard Weber (μπάσο), Σαβίνα Γιαννάτου (φωνητικά), Φλώρος Φλωρίδης (σοπράνο σαξόφωνο), Κόρα Μικαελιάν (πιάνο) και η Συμφωνική Ορχήστρα του Γερεβάν Αρμενίας. Το cd κυκλοφορεί από την εταιρεία LIBRA MUSIC.

1999: Δημιουργεί το jazz-fusion συγκρότημα TRIAS, με τον Γιώργο Παλαμιώτη (ηλεκτρικό άταστο μπάσο) και τον Νίκο Καπηλίδη (τύμπανα).
Συμμετέχει στο παγκόσμιο φεστιβάλ Jazz Music Days εις μνήμην του αξέχαστου πιανίστα Νικόλα Οικονόμου, με το Jazz Trio AEORA, με τους Μηνά Αλεξιάδη (πιάνο) και τον Γιώργο Καλογερόπουλο (τύμπανα).

2000: Ηχογραφεί 2 cd με τους TRIAS με δικές του συνθέσεις ηλεκτρικής jazz-rock διάθεσης.
Συναυλίες με τον μπασίστα Eberhard Weber, με συνθέσεις και των δύο μουσικών διασκευασμένες για κιθάρες και ηλεκτρικό πεντάχορδο κοντραμπάσο.

2001: Σόλο συναυλίες σε καθεδρικούς ναούς της Γερμανίας - Βερολίνο, Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Munster, Fallinbostel και στο A-trane Jazz-club στο Βερολίνο.

2002-03: Σόλο συναυλία στο Leissling, Γερμανία, με συνθέσεις του για δεκαεξάχορδη ακουστική και άταστη ηλεκτρική κιθάρα, πιθκιαύλι, αφρικάνικη σάντσα και δύο performers. Χορογράφησε τις τέσσερεις από τις οκτώ συνθέσεις του. Τα έσοδα από την συναυλία εδόθησαν για την συντήρηση δύο κάστρων και του εκκλησιαστικού οργάνου του J.S.Bach, που βρίσκονται στην περιοχή της Λειψίας.
Συνθέτει και ηχογραφεί το νέο του cd ASATE με την εταιρeία LIBRA MUSIC. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Airto Moreira (κρουστά), Eberhard Weber (μπάσο), Σαβίνα Γιαννάτου (φωνητικά), Χάρης Λαμπράκης (καβάλ).
Συμμετέχει στο Γερμανικό συγκρότημα Ευρωπαϊκής Jazz A EUROPIAN STORY με τους: Eberhard Weber (πεντάχορδο ηλεκτρικό κοντραμπάσο), Rainer Bruninghaus (πιάνο,πλήκτρα), Reto Weber (ντραμς,κρουστά).

2004: Δημιουργεί το συγκρότημα ANDREAS GEORGIOY ETHNIK-JAZZ QUARTET με την Ντάνυ Αδαμοπούλου (φωνητικά), Peter Bockious (κοντραμπάσο) και Πάνο Οικονόμου (ντραμς). Συναυλίες στη Κύπρο και στο Bray Jazz Festival στην Ιρλανδία.

2005: Ηχογραφεί το νέο του cd FAMAGUSTA ανασυνθέτοντας Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με τους μουσικούς: Χριστίνα Πιέρη (τραγούδι), Γιώργο Μαγκλαρά (βιολί) και Ανδρέα Παππά (κρουστά). Κυκλοφορεί από την LIBRA MUSIC.
Δημιουργεί το συγκρότημα ANDREAS GEORGIOU ETHNIK-JAZZ QUINTET με τον Γιώργο Κρασίδη (πνευστά), Ντάνυ Αδαμοπούλου (φωνητικά), Ειρηναίο Κουλλουρά (μπάσο) και Γιώργο Κούλα (τύμπανα). Συναυλίες στην Ελλάδα και Κύπρο. Συμμετοχή στο PARADISE JAZZ FESTIVAL πάντα με δικές του συνθέσεις.
Δημιουργεί μαζί με τους Michael Hornstein (άλτο σαξόφωνο) και Peter Bockius (μπάσο) το EUROPEAN JAZZ TRIO. Συναυλίες στην Αθηνά και Πάτρα υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου GOETHE.
Σόλο συναυλία στο Weissenfels - Γερμανία, με τα έσοδα της οποίας συντηρήθηκαν σπάνια έργα τέχνης της περιοχής.
Αλλάζει τη σύνθεση του συγκροτήματος ANDREAS GEORGIOU ETHNIK-JAZZ QUARTET. Ντάνυ Αδαμοπούλου (φωνητικά), Δημήτρης Φροσύνης (μπάσο) και Νίκος Καπηλίδης (τύμπανα).
Υλοποιήται από τον οργανοποιό Λεωνίδα Βραχάτη δεκαεννιάχορδη ακουστική κιθάρα, επινόησης Ανδρέα Γεωργίου.

2006: Συνθέτει νέο κύκλο κομματιών, επηρεασμένος από την Αφρικάνικη κουλτούρα, τα οποία παρουσιάζει σε συναυλία στην Αίθουσα Φίλων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Η σύνθεση του κουαρτέτου: Ανδρέας Γεωργίου (δεκαπεντάχορδη και δεκαεξάχορδη ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική, κλασσική και άταστη ηλεκτρική κιθάρα), Paul McCandless (σοπράνο σαξόφωνο, όμποε, αγγλικό κόρνο, μπάσο κλαρινέτο), Eberhard Weber (πεντάχορδο κοντραμπάσο), Mark Walker (ντραμς και κρουστά).
Σύμπραξη στην τριλογία WENN DIE BAUME SICH ERRINNERN για μουσική, ποίηση και έκθεση-προβολή ζωγραφικών έργων με θέμα τα δέντρα στο Passionskirche στο Βερολίνο. Ανδρέας Γεωργίου (άταστη ηλεκτρική κιθάρα, αφρικάνικη σάντσα, ινδικό αυλό), Άρτεμις Χαλκίδου (απαγγελία) και Hulusi Halit (έκθεση ζωγραφικής).
Συνεργασία με τους μουσικούς: Ramesh Shotham (ινδικά κρουστά), Μιχάλη Κλαπάκη (κρουστά) και Γιώργο Ψυράκη (άλτο σαξόφωνο). Συναυλία στο θέατρο Πέτρας.
Συνεργάζεται με την video artist Sylvia Henze και παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής του Μονάχου το έργο PROJEKT NEAFON.

2007: Κάνει την παραγωγή και κυκλοφορεί το νέο του cd JUA NI JUU με τους Paul McCandless (σοπράνο σαξόφωνο), Eberhard Weber (πεντάχορδο ηλεκτρικό κοντραμπάσο), Mark Walker (τύμπανα και κρουστά) και Ανδρέας Γεωργίου (δεκαεξάχορδη, δεκαπεντάχορδη, κλασσική, ηλεκτρική και ηλεκτρική άταστη κιθάρα).
Δύο συναυλίες στη Γερμανία (Berlin,Braunschweig) με το ηλεκτρικό ethnic-jazz Trio για τα 50 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους Ανδρέα Ροδοσθένους (ηλεκτρικό μπάσο) και Ρόδο Παναγιώτου (τύμπανα).

2008: Κατόπιν παραγγελίας του, κατασκευάζεται από τη γνωστή Γερμανίδα οργανοποιό Angela Waltner οκτάχορδη κλασσική κιθάρα, το μοντέλο της οποίας φέρει το όνομα του.

2009-13:  Δημιουργεί ένα νέο ηλεκτρικό-jazz quartet στην Αθήνα με τους μουσικούς: Σάμι Αμίρη (πιάνο), Emanuel Ortza (μπάσσο), Γιάννη Σταυρόπουλο (τύμπανα).
Στην Κύπρο, δημιουργεί το trio ethnic-jazz με τον Ρόδο Παναγιώτου (τύμπανα) και Γαβριήλ Καραπατάκη (μπάσσο).
Στην Χαϊδελβέργη  δημιουργεί το κουαρτέτο THE NOISE TRAVELLERS με τους μουσικούς Νεόφυτο Στεφάνου (μπάσσο), Daniel Hernandez (κρουστά) και Stephan Klieser-Muller (τύμπανα).
Δημιουργεί με τον μουσικό Γιάννη Μουρτζόπουλο το AMBIENT JAZZ DUO.
Με τον τίτλο SALVADOR DALI MUSICHORAMA δημιουργεί το ομώνυμο κουϊντέτο με τους μουσικούς Κωνσταντίνα Μάντζαρη (φωνητικά), Γαβριήλ Καμάρη (τσέλο), Γιώργο Μεταξά (πιάνο), Τάκη Χελιώτη (τύμπανα). Αυτοσχεδιάζουν πάνω σε 20 επιλεγμένους πίνακες του Σαλβατόρ Νταλί.
Συνεργασία με την performer Όλγα Σπυράκη.  

2014:  Μετά από επταετή μελέτη  των φιλοσοφικών έργων του Κορνήλιου Καστοριάδη και  Δημήτρη Λιαντίνη  συνθέτει τη μουσική του καινούριου του cd VIS FORMANDI, εμπνεόμενος και από πέντε θέματα της φυσικής: Φράκταλ, Θεωρία του Χάους, Κβαντική Μηχανική, Θεωρία της Απροσδιοριστίας και Θεωρία των Χορδών.

2017:  Συνεργασία  με τον περκασιονίστα Joe Thoenes. Ανάπτυξη του υπερβατικού αυτοσχεδιασμού.

2019:  Παραγωγή δύο live δίσκων, TRIAS II σε συνεργασία με τον Γιώργο Παλαμιώτη (άταστο ηλεκτρικό μπάσο) και τον Νίκο Καπηλίδη (ντραμς) και το ERECTUS TRIO - CLIMAX AD LIBITUM με τον Γιώργο Μεταξά (πιάνο) και τον Γιάννη Νοταρά (ντραμς).

2020:  Σύμπραξη στην συνθετική παραγωγή του Γιάννη Μουρτζόπουλου ICARUS_ΑSYLUM , και κυκλοφορία του δίσκου από την εταιρία "same difference music " . Συμμετέχουν οι μουσικοί : Βασίλης Στεφανόπουλος μπάσο , Stephan Muller-Klieser τύμπανα ,Κωνσταντίνα Μάντζαρη φωνητικά, Μάρκος Παύλου πίπιζα , Sarah De Wilde τούμπα , Vangelio Kintsari hand drum.

2021:  Κυκλοφορεί σε βινύλιο με τίτλο HYPOTHESIS IN BETWEEN , 6 συνθέσεις για 19-χορδη ακουστική κιθάρα και κρουστά ,με το περκασιονίστα Jo Thoenes .